Rustenburg Office

Project: Rustenburg Office

Location: Rustenburg

Client: Moloto Weiss Inc.

Moloto – Weiss Incorporated is a dynamic law firm situated in the Heart of Rustenburg, North West. The firm was established in 1997 offering a comprehensive range of legal services. The firm believes that any winning strategy is secured by initial planning at the beginning of litigation, which is why it was important to create a space where the legal team can be focussed and inspired.

 

The design allows for an inviting lobby and reception space, coffee kiosk, consulting rooms, various office spaces, board rooms, entertainment areas, and recreational spaces.

The indigenous planting surrounding the building creates a soft edge to the hard urban context, while encouraging  natural habitats. Here the combination of architecture and landscape architecture has a development statement to effect.

Ba Nthuli - Modular Student Housing TUT

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

Ba Nthuli - Modular Student Housing TUT

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

Ba Nthuli - Modular Student Housing TUT

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

Project: Light Steel Construction, Student Housing Solution

Location: TUT Pretoria

The project provides accommodation for 206 students. The building arrangement delivers 79 single rooms, 44 double rooms (88 beds), 4 rooms for those students with special needs and 35 self-build units. Ample collection and green gathering areas have been provided to enhance the quality living-studying environments of the inhabitants of @ Ba Nthuli residence.

The aesthetic and functional requirements were led by the research and the site analysis. The design development move(s) from detail assembly and construction detail development to local-site related context, to campus and precinct scaled influences.The flip between the various urban-project scales kept challenging the design product. 

The site analysis leads the initial placement of the buildings due the favorable views, dilapidated structures and receiving sloped banks of the project site. The Daspoort Ridge had an influence on the roofscapes and the proposed plant species to be used for these spaces. The receiving slope and elevation difference between the campus ring road and the project site influenced the student gather areas and courtyard concept development.

The structure of the proposed buildings where influenced by said practical construction methodology and changed to concrete due to practical considerations.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now